U bevindt zich hier: Home > Nieuws > Wethouder enthousiast over Budoproject Almere
terug

Wethouder enthousiast over Budoproject Almere

Algemeen

04 mei 2017

Woensdagavond 3 mei bezocht Wethouder René Peeters het Budoproject tijdens de voetbalwedstrijd Ajax tegen Lyon. Dit naar aanleiding van de nieuwe sportnota die René onlangs heeft gepresenteerd aan de gemeenteraad. Deze nota geldt tot 2020 en geeft de nadruk aan individuele sporten als hardlopen, fietsen en skeeleren maar ook verdedigingssporten zoals taekwondo en kickboksen. De wethouder wil meer Almeerders, en dus ook jeugd, aan het bewegen krijgen. Hij is o.a. verantwoordelijk voor jeugd, WMO, zorg en sport.

De wethouder was zeer te spreken over ons project en was zichtbaar onder de indruk. Dit heeft hij dan ook benoemd aan het einde! 

Wat is het Budoproject?
Werken aan de conditie en het zelfvertrouwen, maar ook bewust worden van de gevolgen van middelengebruik. Dat is het doel van het Budo-project voor jongeren.

Het project is bedoeld voor jongeren die een groter risico lopen op het ontwikkelen van een verslavingsprobleem en jongeren waarbij al sprake is van verslavingsgedrag. Tijdens de activiteiten wordt vanuit Tactus Verslavingszorg contact gelegd en wordt de jongere gemotiveerd zijn/haar gebruik te minderen of in behandeling te gaan. Discipline en conditie zijn belangrijke onderdelen van het project; eigenschappen die ook goed van pas komen bij omgaan met middelen. Jongeren worden uitgedaagd deel te nemen aan voetballen, kickboxen of fitness en tegelijkertijd over middelen te praten. Jongeren kunnen enkele maanden deelnemen aan de activiteiten; na drie maanden vindt er een evaluatie plaats. Het project is een samenwerking van Stichting de Schoor en Tactus. 

Deel dit bericht: